Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Sławomir, Janusz kumpel Grażyny Wiśniewski Mariusz6677 Przyczyna (3274 niezalogowanych)
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Pomimo iz nie swietuje... wesoych Wszystkim zycze.. zarowno tym glebokiej wiary, jak i hipokrytom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów
Magdalena X
(SoShy)
Początkujący
Dwa kurczaki w koszu siedzą i rzeżuchę sobie jedzą, baran zioło w szopie pali pewnie zaraz sie uwali, ksiądz za stołem juz sie buja,WESOŁEGO ALLELUJA!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kowalski0)
Wiking
A mnie zawsze denerwowaly te wierszyki wielkanocne... Swieto fajne, tylko te nieszczesne wierszyki. Jakos tak mam....
ALLELUJA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Radoslaw O
(radekradek77)
Nowicjusz
Zycze wszystkim wesolych udanych swiat wielkanocnych tym z dwoma jajkami i tym bez jajek z kielbaskami,barankami,kurczakami bez wyjatku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
Zdrowych
Spokojnych
Radosnych
Świąt Wielkanocnych

-2011-
Oraz Mokrego Dyngusa

Całej Społeczności MOJA NORWEGIA wraz z rodzinami

GAGATEK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
Pewnego razu ,po pewnej łace,nad samym ranem skakał zajączek.Na łące stały poranne rosy,a nasz zajączek był raczej bosy.Nagle na trawie jak sie pośliźnie,jak się jajami o pieniek nie piźnie,jak nie zawyje w wielkiej udręce,jak się nie zwinie w piekielnej mece.Huk ponad ziemią po łące sie niesie.A zając drze sie ,drze się i drze się!! Wszyscy się zbiegli, jak na wyścigi ,i każdy patrząc ze śmiechem się dziwi. Szepczą kurczaczki z pobliskiej wioski. A także borsuk i cztery nioski, Kogut ze śmiechu się w trawie tarza, A z nim wiejskiego pół inwentarza. Jeleń wraz z dzikiem się popłakali. Lis z wiewiórkami, aż się zsikali. Kuna ze śmiechu, to już nie może. Nawet ze śmiechu polał się orzeł. Zając ze złością na wszystkich zerka. Spuchnięte jaja, stłuczona nerka. - Jak tu w te święta rozpocząć pracę? - Jak ja szefostwu się wytłumaczę? - Kto te prezenty wszystkim przyniesie? - Z takimi jajami? To będzie jesień! - Jedno mam jajo fest granatowe - Drugie - zielono pomarańczowe. - Nie dość, że wstyd, to jeszcze udręka. - I jak beze mnie odbędą się święta? - Nie martw się zając - sowa mu rzecze - - Co się odwleczecie to nie uciecze. - Spójrz na ten problem dziś z innej strony. - Świat prezentami jest zawalony, A takie jaja jak Twoje przecie, To nie ma nikt na całym świecie. - Po za tym chłopie spójrz na około. - Zobacz jak teraz jest tu wesoło: Żaby rechocą ze stonogą, żuk ze ślimakiem przestać nie mogą, kawka na trawce leży i kwiczy, nawet rosomak śmieje się w dziczy. Zając pomyślał: - Jaja jak dzwony, A jednak jestem zadowolony. - Mam już pisanki i radość w koło,Gdzie się nie spojrzysz wszędzie wesoło. - Ja jestem Wielki, no i pomocny!! Zając z jajami Wielki i Mocny!!!Od dziś będę krzyczał, nawet do maja: - Wesołego Wam życzę . Ale Jaja. Polarny z bajki pointę zapoda, Jaja nie beton, a krew nie woda, Śmiech jest najlepszym prezentem w świecie Wie to dorosły, starzec i dziecię. Więc się nim dzielę codziennie z wami .I bawcie się dobrze tymi . jajami. Mnie tam nie denerwują te wierszyki!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok